Boek recensie. ‘UFO’s bestaan gewoon’.

IMG_5474Coen Vermeeren heeft een zeer interessant boek geschreven over het UFO fenomeen. Zelf ben ik al jarenlang geïnteresseerd in dit fenomeen en zelf hebben mijn vrouw en ik ook een UFO waargenomen.

Dat we niet alleen zijn in ons universum lijkt me statistisch gezien al onmogelijk. De kosmos is zo groot en de variëteit evenzeer. We weten nog zo weinig etc etc.  Echter de grootse uitdaging is de afstanden overbruggen. Kennelijk kunnen andere beschavingen die veel verder zijn dan wij dat al wel.

Dr.Ir Coen Vermeeren is een wetenschapper, ruimtevaartingenieur, die het aangedurfd heeft om buiten de bestaande paden te begeven. Het boek ‘Ufo’s bestaan gewoon’ is voor het eerst verschenen in maart 2013 bij de uitgeven Ankh Hermes.

Het boek is opgebouwd vanuit verschillende invalshoeken. 1. Getrainde waarnemers, 2.Politiek, 3 Cover up en media, 4 Disclosure, 5 De wetenschap, 6 Waarom zijn ze hier?

Wat mij het eerst opval was de aangename schrijfstijl. Het boek is denk ik voor een gemiddelde lezer niet moeilijk te volgen. Dhr Vermeeren probeert zo goed als het kan zich aan de feiten te houden wat al reeds bekend is aangaande dit fenomeen. Uiteraard is er altijd een graad van subjectiviteit wat ook geen enkel bezwaar is. Wat gebeurt m.b.t. dit fenomeen is dat feiten en ervaringen door elkaar heen lopen. Mensen die ervaring (en) hebben gehad met UFO’s, of iets wat daar direct of indirect mee te maken heeft, hebben een ervaring die vaak transformerend is en ook hun levensvisie, religie en zekerheden overhoop haalt. Dat is nogal wat. Desalniettemin is het een fenomeen wat al zeer oud is en nu in onze moderne samenleving hebben we meer tools tot onze beschikking om dit te bestuderen.

Een sterk punt van de data die bekend is, het zijn observaties van ‘getrainde waarnemers’ zoals piloten, militairen en astronauten en dat kunnen we niet zomaar negeren. Met name piloten hebben door hun dagelijkse werk te maken met situaties waarbij zij zeer alert moeten zijn en zaken moeten inschatten ten bate van de veiligheid. Er zijn vele duizenden verslagen van piloten die UFO’s hebben waargenomen. En het lijkt dat bijna geen enkele regering en Universiteit het aandurft dit tot de bodem uit te zoeken. De kan op ridiculisering is zeer groot. Vooral in de USA is men zeer geheimzinnig over dit fenomeen en volgens dit boek is Frankrijk een van de weinige landen die openheid van zaken geeft en daar een goede studie naar gedaan heeft.

Heel veel zaken nemen wij voor waar aan omdat dit ook op school en in de media wordt verkondigd. voorbeeld: een kleine eyeopener in dit boek voor mij was bijvoorbeeld de kraters op de maan. Iedereen hoort en leert dat deze door meteorieten zijn veroorzaakt. Echter als je je bedenkt dat de meeste kraters mooi rond zijn en soms hexagonaal dan kan dit nooit door een meteoriet zijn ontstaan omdat deze nooit tot zelden loodrecht inslaan waardoor je een mooie ronde krater krijgt. Er is een theorie die zegt dat deze kraters zijn ontstaan door plasma inslagen ( Elektrisch universum blz 160). Er zijn vele mysteriën omtrent onze maan (blz 43) die ons tot nadenken zetten. En het lijkt erop dat ons veel wordt voorgelogen wat onjuist is met name door de NASA.

Wat de belangrijkste boodschap is van het boek is dat niets is wat het lijkt en dat wij voor het lapje worden gehouden om onze systemen in tact te houden. Ons systeem die nog steeds uitgaat van dat de rijken rijker worden en de armen armer. Uitputting, destructie een oorlogszuchtig handelen. Er zijn verhalen dat ET technologie o.a. onze atoomtechnologie hebben versneld.

Er zijn interventies bekend van UFO’s en atoomwapens. Er is een verhoogde aanwezigheid van UFO’s bij kerncentrales en wapen opslag. Er is zelfs een verhaal waarin kernwapens aan -en uit geschakeld werden door UFO’s. Zij hebben blijkbaar veel belangstelling voor deze ontwikkeling omdat deze wapens ons vele malen kunnen vernietigen. En blijkbaar vinden zij et belangrijk dat dit niet gebeurt. Als aliens ons zouden willen vernietigen was dat al lang gebeurt omdat de technologie vele malen verder gevorderd is dan de onze. Blijkbaar hebben wij als mensheid iets waar intergalactisch veel waarde aan wordt gehecht.

Verder zijn er beschavingen die de ‘universele wet’ van ‘niet inmengen’ ter harte nemen. Maar dat geldt niet voor alle rassen. Met name de rassen die vanuit egoïstisch (The Greys genoemd) oogpunt iets van ons willen hebben technologie geruild voor onderzoek naar onze soort (obducties) in ruil voor technologie. Andere vergevorderde intelligenties laten ons aanmodderen totdat wij stapje voor stapje verder komen.

Wat nodig is, is een radicaal andere vorm van denken, andere ethiek en een meer spirituele houding t.o.v. onze planeet om zodoende ons ras als mensheid niet ten onder te laten gaan. Dit boek is zeker een steentje wat ertoe bijdraagt dat wij anders naar wetenschap, techniek spiritualiteit etc moeten leren kijken. Het klinkt dramatisch, en dat is het ook, als we niets doen roeien wij onszelf als mensheid uit gezien de recente ontwikkelingen aangaande kernwapens.

Ik kan dit boek aanraden voor iedere die een open geest heeft en durft na te denken over wat er gaande is. Het vereist moed om dat te doen omdat vele zekerheden van tafel worden geveegd. Plus zoals in het geval van dhr Vermeeren, het je baan en carrière kan kosten. Net zoals in de oudheid werden ongebruikelijke ideeën van tafel geveegd en mensen op de brandstapel gezet. Tegenwoordig is dat nog net zo. Ik heb dit korte verslag geschreven om Coen Vermeeren te steunen on zijn werk en dat ik denk dat dit soort werk de mensheid kan redden van een catastrofe. Er moet nog veel gebeuren maar ik denk dat dit goed zal komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s